Myynnin psykologia -verkkovalmennus

Kun mie olin myyjä, miulle sanottiin: ”Senkus Satu myyt vaan!” ja olin ihan hukassa! En oikein saanut myymistä sujumaan ja se tuntu miusta todella epämukavalta. Pitäiskö miun nyt vaan tarjota näitä tuotteita tolle tyypille? Mitä, jos se ei halua niitä tai sitä alkaa ärsyttää, kun mie kysyn, että haluaisko se ostaa jotain? Myöhemmin kyllä opin todella hyväksi myyjäksi, mutta olisin kaivannut apua siihen jo todella paljon aikasemminkin.

Joten, jos siuta ahdistaa ajatus siitä, että pitäis tehdä myyntiä, niin hei! Et todellakaan oo yksin asian kanssa! Miulla on siulle 5 askelta, jotka ottamalla siunkin sisäinen myyjä herää, eikä se myyntityö tunnu enää ahdistavalta ja vaikeelta! Mitä nää askeleet on? Annahan mie kerron siulle:

Ensimmäisessä askeleessa mie autan siuta ymmärtämään ihmisen peruspsykologiaa sekä millaisia erilaisia kuluttajia meillä on. Eli opit sen mitä tulee ottaa huomioon, kun toimit myyjänä erilaisten asiakkaiden kanssa – kaikille ei nimittäin voi myydä samalla tavalla.
Toisessa askeleessa pureudutaan syvälle siun pelikenttään: mikä on oikeasti kilpailukenttä, jossa myyntityötä teet. Mikä on se asia mitä oikeasti haluat asiakkaalta? Onko se hänen vapaa-aikansa vai jotain ihan muuta? Kartoitat siun kilpailijoita sekä kirkastat itsellesi siun kilpailuedun muihin nähden. Kun nää asiat on siulla hallussa, sie saat selkeät sävelet siihen, että miten perustelet asiakkaalle, että miks sen kannattaa ostaa just siun tuote.
Kolmannessa askeleessa opitaan ymmärtämään mikä on ostoprosessi ja miten se ihan pikkiriikkinen myyjän osuus vaikuttaa kuitenkin todella isosti loppuanalyysissa.

Kolmannessa askeleessa opitaan myös millaisia erilaisia tulokseen vaikuttavia tekijöitä myyntitilanteessa on: osaan sie voit myyjänä vaikuttaa ja osaan et voi. Näiden tulokseen vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen on tärkeää, koska se antaa siulle myyjänä armollisuutta siun tekemää työtä kohtaan. Aina ei voi saada tulosta ja on tärkeä ymmärtää, että mitkä ovat sellaisia juttuja, joissa voit kehittyä, jotta ensi kerralla saat kaupat tehtyä – ja mitkä ovat niitä juttuja, joille et vaan voi mitään. 
Neljännessä askeleessa lähdetään kääntämään ajatustyötä siihen itse asiakkaaseen. Myyjä tekee aina työtä asiakkaan kanssa, joten on äärimmäisen tärkeää ymmärtää mitä asiakas oikeasti haluaa. Kun siulle on kirkkaana ne elementit, jotka asiakas haluaa palvelutilanteelta, pystyt sie pitämään huolta, että palvelutilanne on hyvä. Asia, jonka tärkeys opittiin jo edellisessä askeleessa, kun puhuttiin ostoprosessin analyysista.
Viidennessä ja viimeisessä askeleessa keskitytään siun persoonaan. Myymisessä on aina kyse siitä, että myyjän ja asiakkaan persoonat kohtaavat – eli toisin sanoen asiakas pitää siusta. Kun sie saat myytyä siun persoonan asiakkaalle, niin sen jälkeen tuotteen myyminen on melko vaivatonta. Viidennessä askeleessa mie kirkastan siulle miksi henkilökemiat ovat myyntityössä kultaakin tärkeämpiä. Ja miksi siun pitäis kiinnittää todella paljon huomiota siun nonverbaaliseen viestintään, kun oot asiakkaiden kanssa tekemisissä.

Jos sie oot valmis siirtämään siun ammattitaidon myyjänä uudelle tasolle, niin tää valmennus on justiinsa siulle. Mie haluan auttaa siuta kehittymään, koska kehittyminen vaikuttaa kaikkeen: minäpystyvyyteen, motivaatioon sekä tuloksiin, joita sie työssäs teet. Kun siulla on hyvä ja itsevarma olo, se näkyy ulospäin – niin kuluneelta kuin se kuulostaakin… (Mut tiiätkö – yleensä ne kuluneimmat jutut on niitä, jotka pitää paikkansa!)

No miks sillä on sit mitään merkitystä, että näkyykö se siun fiilis ulospäin? Jos siuta ahdistaa mennä siihen myyntitilanteeseen, sie näytät sen siun asiakkaalle siun nonverbaalisella viestinnällä. Nonverbaalinen viestintä on siinä mielessä kehno juttu, että se on tiedostamatonta ja sen takia me annetaan sellasia juttuja ilmi, mitä ei haluttais antaa. Niinpä se siun asiakas huomaa, että oot ahdistunut, mutta se ei tiedä miksi – tää johtaa taas siihen, että siun luottamustaso myyjänä laskee.

Kun asiakas ei luota siuhun, se ei myöskään osta siulta mitään – eli et saa tehtyä kauppoja. Kun et saa tehtyä kauppoja, todennäköisesti pidät ittees huonona myyjänä, mikä taas laskee siun minäpystyvyyden tunnetta. Laskenut minäpystyvyys tiputtaa siun motivaatiota ja motivaatio on se käyttövoima, jolla me saadaan asioita tehdyksi. Kun siulla ei oo motivaatiota yrittää, ei niitä tuloksiakaan tuu…. Ja kappas ollaan oravanpyörässä! Ja todennäköisesti siun työhyvinvointi ja itsevarmuus on tässä vaiheessa aika huonolla tolalla. Ja tämän takia on tärkeetä, että siun itsevarmuus huokuu myös ulospäin.

Kun sie ymmärrät, miten nää viisi askelta vaikuttaa myyntitilanteessa, sie pystyt hyödyntämään niitä paremmin siun duunissa. Sie saat itsevarmuutta ja myyminen helpottuu – ja kun sie oot itsevarma sekä pystyt pitää hauskaa töissä sen panikoimisen sijasta, se näkyy ulospäin. Mikä taas suoraan vaikuttaa siihen, että kuinka ne asiakkaat haluaa asioida siun kanssa.

ja kurssin hinta? se on…

Kurssimateriaalit on siun käytössä vuoden ajan ja sen lisäksi saat ladattavan materiaalin, jossa on kattava yhteenveto kurssilla käsitellyistä asioista. Mie seuraan henkilökohtaisesti siun edistymistä kurssilla ja kommentoin siun tehtäviä – mut älä huoli! Saat silti edetä kurssilla ihan omaan tahtiin!

Kurssille osallistuneet pääsee myös osaksi Myynnin psykologia -Facebook-ryhmää, jossa oon tukena tsemppaamassa ja auttamassa, jos jokin asia askarruttaa!