Tunneälykäs myyntityö -verkkovalmennus

Kun olin myyjä, minulle sanottiin: ”Senkus Satu myyt vaan!” ja olin ihan hukassa! En oikein saanut myymistä sujumaan ja se tuntu minusta todella epämukavalta. Pitäiskö minun nyt vaan tarjota näitä tuotteita asiakkaalle? Mitä, jos hän ei halua niitä tai häntä alkaa ärsyttämään, kun kysyn, että haluaisko hän ostaa jotain? Myöhemmin kyllä opin todella hyväksi myyjäksi, mutta olisin kaivannut apua siihen jo todella paljon aikasemminkin.

Joten, jos sinua ahdistaa ajatus siitä, että pitäisi tehdä myyntiä, niin hei! Et todellakaan ole yksin asian kanssa! Olen luonut sinulle 5 askeleen valmennuksen, jonka avulla sisäinen myyjäsi herää, eikä myyntityö tunnu enää ahdistavalta ja vaikealta. Mitä nämä askeleet ovat? Se selviää seuraavaksi.

Ensimmäisessä askeleessa autan sinua ymmärtämään ihmisen peruspsykologiaa sekä millaisia erilaisia kuluttajia meillä on. Eli opit sen mitä tulee ottaa huomioon, kun toimit myyjänä erilaisten asiakkaiden kanssa – kaikille ei nimittäin voi myydä samalla tavalla.
Toisessa askeleessa pureudutaan syvälle pelikenttään: mikä on oikeasti kilpailukenttä, jossa myyntityötä teet. Mikä on se asia, mitä oikeasti haluat asiakkaalta: onko se hänen vapaa-aikansa vai jotain ihan muuta? Kartoitat kilpailijoitasi sekä kirkastat itsellesi kilpailuetusi. Kun nämä asiat ovat sinulla hallussa, saat selkeät sävelet siihen, että miten perustelet asiakkaalle miksi hänen kannattaisi ostaa juuri sinun tuotteesi tai palvelusi.
Kolmannessa askeleessa opitaan ymmärtämään mikä on ostoprosessi ja miten se myyjän osuus vaikuttaa asiakkaan loppuanalyysissa.

Kolmannessa askeleessa opitaan myös millaisia erilaisia tulokseen vaikuttavia tekijöitä myyntitilanteessa on: osaan sinä voit myyjänä vaikuttaa ja osaan et voi. Näiden tulokseen vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen on tärkeää, koska se antaa sinulle myyjänä armollisuutta tekemääsi työtä kohtaan. Aina ei voi saada tulosta ja on tärkeä ymmärtää mitkä ovat sellaisia juttuja, joissa voit kehittyä, jotta ensi kerralla saat kaupat tehtyä – ja mitkä ovat niitä juttuja, joille et vaan voi mitään. 
Neljännessä askeleessa lähdetään kääntämään ajatustyötä siihen itse asiakkaaseen. Myyjä tekee aina työtä asiakkaan kanssa, joten on äärimmäisen tärkeää ymmärtää mitä asiakas oikeasti haluaa. Kun sinulla on kirkkaana ne elementit, joita asiakas haluaa palvelutilanteelta, pystyt pitämään huolta, että palvelutilanne on paras mahdollinen ja näin sitouttaa asiakasta yritykseesi.
Viidennessä ja viimeisessä askeleessa keskitytään persoonaan. Myymisessä on aina kyse siitä, että myyjän ja asiakkaan persoonat kohtaavat – eli toisin sanoen asiakas pitää sinusta. Kun saat myytyä persoonasi asiakkaalle, niin sen jälkeen tuotteen myyminen on melko vaivatonta. Viidennessä askeleessa kirkastan miksi henkilökemiat ovat myyntityössä kultaakin tärkeämpiä. Ja miksi sinun pitäisi kiinnittää todella paljon huomiota myös nonverbaaliseen viestintääsi, kun olet asiakkaiden kanssa tekemisissä.

Jos olet valmis siirtämään ammattitaitosi myyjänä uudelle tasolle, niin tämä valmennus on juuri sinulle. Minä haluan auttaa sinua kehittymään, koska kehittyminen vaikuttaa kaikkeen: minäpystyvyyteen, motivaatioon sekä tuloksiin, joita työssäsi teet. Kun sinulla on hyvä ja itsevarma olo, se näkyy ulospäin – niin kuluneelta kuin se kuulostaakin… (Mutta yleensä ne kuluneimmat jutut ovatkin niitä, jotka pitävät paikkansa!)

Miksi sillä on merkitystä, että näkyykö se sinun fiiliksesi ulospäin? Jos sinua ahdistaa mennä siihen myyntitilanteeseen, näytät sen asiakkaallesi nonverbaalisella viestinnälläsi. Nonverbaalinen viestintä on siinä mielessä kehno juttu, että se on tiedostamatonta ja sen takia annamme sellasia juttuja ilmi, mitä emme haluaisi paljastaa. Niinpä asiakkaasi huomaa, että olet ahdistunut, mutta hän ei tiedä miksi – tämä saattaa johtaa siihen, että luottamustasosi myyjänä asiakkaasi silmissä laskee.

Kun asiakas ei luota sinuun, hän ei välttämättä osta sinulta mitään. Kun kaupat jäävät tekemättä, todennäköisesti saatat ajatella olevasi huono myyjä, mikä taas laskee minäpystyvyyden tunnettasi. Laskenut minäpystyvyys tiputtaa motivaatiota ja motivaatio on se käyttövoima, jolla me saamme asioita tehdyksi. Kun sinulla ei ole motivaatiota yrittää, ei tuloksiakaan tule… Ja kappas! Olemme oravanpyörässä! Pahimmassa tapauksessa sinun työhyvinvointisi ja ammatillinen itsevarmuutesi ovat tässä vaiheessa aika huonolla tolalla. Ja tämän takia on tärkeää, että itsevarmuutesu huokuu myös ulospäin.

Kun ymmärrät, miten nämä viisi askelta vaikuttavat myyntitilanteessa, pystyt hyödyntämään niitä paremmin työssäsi. Saat itsevarmuutta ja myyminen helpottuu – kun olet itsevarma ja pystyt pitämään hauskaa työssäsi panikoimisen sijasta, se näkyy ulospäin. Mikä taas suoraan vaikuttaa siihen, että asiakkaat haluavat asioida kanssasi.

ja kurssin hinta? se on…

200€

(sis alv. 24%)

Kurssimateriaalit ovat käytössäsi vuoden ajan ja sen lisäksi saat ladattavan materiaalin, jossa on kattava yhteenveto kurssilla käsitellyistä asioista. Seuraan henkilökohtaisesti edistymistäsi kurssilla ja kommentoin tehtäviäsi – mutta älä huoli! Saat edetä kurssilla ihan omaan tahtiin!

Kurssille osallistuneet pääsevät myös osaksi myynnin myllertäjät -Facebook-ryhmää, jossa olen tukena tsemppaamassa ja auttamassa, jos jokin asia askarruttaa!