Leinonen Satu Tuulia

Sinulla voi olla käsissäsi kasa upeita myyjiä, jotka hoitavat työnsä todella hyvin. Mutta, jos sieltä työn takaa puuttuu ymmärrys, työntekijöidesi on todella hankalaa kehittää itseään enää paremmaksi: niin minullekin aikoinaan myyjänä kävi. En tiennyt mihin olisi pitänyt kiinnittää huomiota, joten kehitys pysähtyi.

Kun me teemme myynti- ja asiakaspalvelu työtä, on meidän elintärkeää ymmärtää niitä psykologisia tekijöitä, jotka ovat aina läsnä.

Olin eräässä yrityksessä asiakaspalvelijana ja meille sanottiin, että tarkoitus on saada luotua asiakkaille elämyksiä. Meidän olisi tarkoitus olla elämyksellisiä asiakaspalvelijoita ja pitää huolta, että asiakkaat poistuessaan ajattelisivat: ”Wow! Upee paikka! Tuun todellakin takasin tänne!” Ongelma oli, että kukaan meistä ei oikein tiennyt, että mitä se elämyksellisyys tarkoittaa. Mitä meiltä oikein halutaan? Miten meidän on tarkoitus luoda elämyksiä asiakkaille? Olin palveluvastaavan roolissa ja kollegani kyselivät, että voisinko tarkentaa mitä esihenkilömme meiltä oikein haluaa. Yritin selvittää asiaa tiedustelemalla sitä niin korkealta kuin vain mahdollista oli, mutta kukaan ei osannut vastata kysymykseeni. Miten tilanne vaikutti meihin työntekijöihin? Stressaannuimme, koska meillä oli jatkuvasti sellainen olo, että epäonnistuimme työssämme.

Jos vaadit työntekijöiltäsi jotain, sinun tarvitsee myös antaa työvälineet, joilla he voivat suoriutua työstään. Kun työntekijä kokee, että hänellä on eväitä repussa, joiden avulla hän pääsee erinomaisiin suoritukseen työssään, nousee hänen minäpystyvyytensä. Kohonnut minäpystyvyys vaikuttaa motivaatioon – ja motivoituneet ihmiset tekevät tuloksia! (Ja tulokset taas nostavat minäpystyvyyttä ja kierros alkaa alusta!) Eli ei tosissaankaan mikään pieni juttu!

Tunneälykäs myyntityö sekä asiakaskokemustunne -valmennukset pureutuvat niihin psykologisiin puoliin, mitä myynti- ja asiakaspalvelutyössä kohdataan ja käsitellään. Miksi me kulutetaan? Millaisia tunnemotivaattoreita meillä on? Sekä erityisesti se, että millä tavalla näihin tekijöihin reagoimalla, me työntekijöinä sitoutamme asiakkaita yritykseen paremmin. Mitkä ovat ne työvälineet, joilla saamme asiakkaalle olon, että hän haluaa ostaa juuri meiltä – sekä vielä pääsemme sen maagisen rajan yli, että asiakas alkaa suosittelemaan yritystä ystäville ja tuttaville?

Tiimivalmennus -paketissa opitaan motivaatiosta ja palautteesta: miten me motivoidutaan ja kuinka me voimme motivoida kollegoitamme? Motivaation ylläpitäminen ei nimittäin ole pelkästään esihenkilön työtä, vaan se kuuluu koko työyhteisölle. Tästä johtuen on tärkeää sekä osata antaa palautetta, mutta myös ottaa sitä vastaan.

Mitä sinulle tarjoan?

  • Tilaa minut valmentamaan työpaikallenne! NORMAALISTI TÄMMÖNEN LIVE-VALMENNUS MAKSAA 900€+ALV. NYT SE ON 600€ JA ALVIT PÄÄLLE – ELI SIIS 744€!! (Eikä muuten ole väliä, että tilaatko kuukauden, kahden vai viiden päähän.)
  • Kiinnostaisiko yritystänne webinaari? Jutellaan lisää ja katotaan yrityksellesi sopiva hinta yhdessä.
  • Tunneälykäs myyntityö -valmennus on saatavilla myös VERKKOKURSSINA! Normaalisti kurssi on 89,90€ (sis. alv), mutta jos yrityksestäsi osallistuu useampi työntekijä, niin sovitaan mukava pakettihinta.
    • Verkkovalmennuksessa pääsyoikeus kurssimateriaaleihin vuoden ajan.
    • Mukana ladattavat materiaalit
    • Verkkokurssin ja live-valmennuksen voi myös yhdistää isommaksi kokonaisuudeksi.
Kuva: Jenni Oranen/Jenora Design

Myyntivalmentaja, Satu Leinonen

Olen valmentanut työntekijöitä myynti- ja asiakaspalvelutyöhön nyt melkein 5 vuotta. Ennen valmentajan uraani olin 12 vuotta myyjänä ja asiakaspalvelijana.

Olen saanut kunnian valmentaa satoja ihmisiä tunneälykkääseen myyntityöhön, asiakaskokemustunteeseen sekä tiimityöskentelyyn. Minulla on takataskussa hurja määrä niin onnistumisia kuin yksinkertaisesti surkeita suorituksia, joista olen saanut oppia.

Valmentajana haluan kirkastaa millaisia taustatekijöitä myynti- ja asiakaspalvelutyössä on, jotta onnistuisimme työssämme parhaalla mahdollisella tavalla: niin asiakkaiden kuin kollegoidenkin kanssa.