Leinonen Satu Tuulia

Siulla voi olla käsissäs kasa upeita myyjiä, jotka hoitaa niiden työn todella hyvin. Mutta, jos sieltä duunin takaa se puuttuu ymmärrys, on tosi hankala lähteä kehittymään enää paremmaksi: niin miullekin aikoinaan myyjänä kävi – kun en tiennyt mihin olisi pitänyt kiinnittää huomiota, kehitys pysähtyi.

Kun me tehdään myynti- ja asiakaspalvelu työtä, on meidän elintärkeää ymmärtää niitä psykologisia juttuja, jotka siellä taustalla on. ”Ai miksi?” saatat miettiä. Ehkäpä jopa oot sitä mieltä, että se riittää, kunhan myynti vaan kulkee. Mutta kuuleppa tää:

Olin eräässä yrityksessä asiakaspalvelijana ja meille sanottiin, että tarkoitus on saada asiakkaille elämyksiä. Meidän olisi tarkoitus olla elämyksellisiä asiakaspalvelijoita ja pitää huolta, että asiakkaat poistuessaan ajattelisivat: ”Wow! Upee paikka! Tuun todellakin takasin tänne!” Ongelma oli, että kukaan meistä ei oikein tiennyt, että mitä se elämyksellisyys tarkoittaa. Mitä meiltä oikein halutaan? Miten me oikein näitä elämyksiä sitten niille asiakkaille luodaan? Miun tyypit kyseli, että mitä heiltä halutaan – enkä osannut vastata. Pääasiassa siksi, koska kukaan ei osannut vastata miulle, kun välitin kysymyksiä eteenpäin. Tilanne oli ihan jäätävän stressaava meille työntekijöille: meillä oli melko usein semmonen olo, että epäonnistuttiin tässä elämyksellisyydessä ja että meidän olisi pitänyt keksiä jotain suurta ja ihmeellistä.

Jos sie vaadit siun työntekijöiltä jotain, siun tarvii antaa työvälineet, joilla he voivat suoriutua työstään. Kun työntekijä kokee, että hänellä on työvälineet työstä suoriutumiseen, nousee minäpystyvyys… Ja se kohonnut minäpystyvyyshän vaikutti motivaatioon – ja motivoituneet ihmiset tekee tuloksia! (Ja tulokset taas nostaa sitä minäpystyvyyttä ja kierros alkaa alusta!) Eli ei tosissaankaan mikään pieni juttu!

Myynnin psykologia sekä asiakaskokemustunne -valmennukset pureutuvat niihin psykologisiin puoliin, mitä myynti- ja asiakaspalvelutyössä kohdataan ja käsitellään. Miksi me kulutetaan? Millaisia tunnemotivaattoreita meillä on? Sekä erityisesti se, että millä tavalla näihin tekijöihin reagoimalla, me työntekijöinä sitoutetaan asiakkaita yritykseen paremmin. Mitkä on ne meidän työvälineet saada sille asiakkaalle olo, että se haluaa ostaa just siun liikkeestä – sekä vielä päästään sen maagisen näkymättömän rajan yli, että lähdetään suosittelemaan yritystä ystäville?

Tiimivalmennuspaketissa opitaan motivaatiosta ja palautteesta: miten me motivoidutaan ja kuinka me voidaan motivoida meidän kollegoita työhön? Motivaation ylläpitäminen ei suinkaan nimittäin oo pelkästään esimiehen homma, vaan se kuuluu koko porukalle. Tästä johtuen on tärkeää osata antaa palautetta, mutta myös ottaa sitä vastaan? Luulen, että jokainen meistä on joskus vähän turhautunut, kun oot antanut vaikka hyvää palautetta hyvin tehdystä työstä ja sitä ei oo otettu oikein vastaan – puhumattakaan siitä rakentavasta palautteesta.

Minkälaisia juttuja mie siulle tarjoan?

  • Tilaa miut puhumaan siun henkilökunnalle! NORMAALISTI TÄMMÖNEN LIVE-VALMENNUS MAKSAA 900€+ALV. NYT SE ON 600€ JA ALVIT PÄÄLLE – ELI SIIS 744€!! (Eikä muuten oo väliä, että tilaatko kuukauden, kahden vai viiden päähän.)
  • Haluutko webinaarin? Tässä tapauksessa hinta on riippuvainen osallistujamäärästä. Jutellaan lisää ja katotaan siun yritykselle sopiva hinta yhdessä.
  • Myynnin psykologia -valmennus on saatavilla myös VERKKOKURSSINA! Normaalisti tää kurssi on 89,90€ (sis. alv), mutta jos siun yrityksestä osallistuu useampi tyyppi, niin sovitaan mukava pakettihinta.
    • Verkkovalmennuksessa pääsyoikeus kurssimateriaaleihin vuoden ajan.
    • Mukana ladattavat materiaalit
    • Verkkokurssin ja live-valmennuksen voi myös yhdistää isommaksi kokonaisuudeksi.
Kuva: Jenni Oranen/Jenora Design

Kuka mie sitten oikein edes olen?

Mie oon Satu ja oon 32-vuotias myyntivalmentaja. Mie oon valmentanut tyyppejä myynti- ja asiakaspalvelutyöhön nyt reilu 4 vuotta, mitä ennen olin 12 vuotta myyjä ja asiakaspalvelija.

Mie oon saanut kunnian valmentaa satoja ihmisiä myynnin psykologiaan, asiakaskokemustunteeseen ja motivointiin. Miulla on takataskussa hurja määrä niin onnistumisia kuin yksinkertaisesti surkeita suorituksia, joista oon saanut oppia. Näiden kokemusten lisäks oon käynyt erilaisia kouluja ja valmennuksia – paljon.

Valmentajana haluan kirkastaa minkälaisia taustatekijöitä myynti- ja asiakaspalvelutyössä on, jotta me onnistuttaisiin työssämme sillä parhaalla mahdollisella tavalla: niin asiakkaiden kuin kollegoidenkin kanssa.